top of page

GRİP AŞISI ÇOCUKLARDA KONVULSİYONA NEDEN OLDU

İnfluenza aşıları 57 çocuğun hayatı tehdit eden konvülsiyonlar yaşamasına neden oldu.


Bu grip aşıları, mevsimsel gripten "korumak" için beş yaşın altındaki çocuklara verildi, ancak atışları aldıktan sonra bu çocuklar kramp yaşamaya başladı.

Araştırmalar, belirli bir grip aşısı partisinde kalite kontrol probleminin olmadığını göstermiştir.

Başka bir deyişle, hepsi kalite kontrolünden geçer, bu nedenle kramplar, yanlış bir kimyasal kontaminasyondan değil, kasıtlı olarak aşıya eklenenlerden kaynaklıdır.


Bu, elbette, aşıların kesinlikle güvenli olduğu ve kimseye zarar veremeyeceği söylenen geleneksel doktorları şaşırtıyor. Bir mola verip, çocuklarda bu konvulsiyonlara neden olan şeyin ne olduğunu düşünmek yerine, daha fazla insanın aşılanması gerektiğine dair tavsiyelerde bulunmaya devam ediyorlar.

Alan Hampson, Avustralya Grip Uzmanlık Grubu Başkanı ''grip aşısı yaptırmak isteyen sağlıklı genç bireylere domuz gribi aşısı yaptırmayı düşünmeleri için tavsiyede bulundu'' (haber: The Age)


Görüyorsunuz, aşıların doktorların kafalarında yerleşen mitolojik tuhaflığı kırmak için çok fazla gerçek kanıt yok. Çocuklar gözlerinin önünde düşüp kramplar içerisinde kıvransalar bile onlar daha fazla çocuğa aşı vermeye devam edeceklerdir.


AŞILARIN ETKİLİ OLDUĞUNA DAİR YANILGI

Aşılar, kolay inanan doktorlar ve sözde bilim adamlarının, gerçek olana değil, kendilerine söylenenlere inandıkları kulağa bilimsel gibi gelen bir mitolojiye dayanmaktadır.

Bu mitoloji, yabancı cisimlerin insan vücuduna enjeksiyonunun, gelecekteki enfeksiyonları önleyen antikorlar üreterek bağışıklık sisteminin zayıflamış yabancı cisimlere uyum sağlamasına neden olduğu inancına dayanmaktadır.

Ancak bu açıklama saf mitolojidir. Gerçekte, bir bağışıklık sistemi sadece D vitamini ile düzgün bir şekilde beslenirse adaptif bir tepki üretebilir.

Hastanın yeterli D vitamini varsa, aşıya ihtiyacı yoktur, çünkü D vitamini öncelikle mevsimsel gripten korur. Aşılar sadece onlara ihtiyaç duymayan kişilerde "çalışır". D vitamini eksikliği nedeniyle influensadan en az korunan insanlar da aşılara karşı en zayıf bağışıklık tepkisine sahiptir. Başka bir deyişle işe yarayan şey aşı değil, kişinin kendi bağışıklık sistemidir.


Özellikle zayıf nörolojik yapıları olan çocuklar aşılar nedeni ile nörolojik hasar alıyorlar. Bu hasarlar Koma, kramplar, otizm veya felç formlarında görülebiliyor. Bazı çocuklar gerçek birer sporcu oldukları halde aşı sonrasında tekerlekli sandalyeye mahkum oluyorlar.




Comments


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page