BİLGİSAYARI YAVAŞLATAN UNSURLAR İLE BEYNİNİZİ YAVAŞLATAN UNSURLAR AYNIDIR
Bilgisayarınızı yavaşlatan unsurlar ile sizi yavaşlatan unsurlar aynı sayılır bunun için bilgisayar konusunu bilenlerin yazılarına başvurdum
* Bilgisayarda yetersiz disk alanı: Genelde işletim sisteminiz C:\ de yüklü olduğundan resim, müzik, video gibi dosyalarınızı D:\ ye atmanız performansı artırıcaktır.
Beyin: Beyninizin ön lobuna davet ettiğiniz ve sürekli dönüp duran bir çok şeyin yeri arka bellektir. yaşanmış ve bitmiş şeyleri günlük kullandığınız alana doldurursanız, günlük programlarınızı yavaşlatacaktır.
* Arka planda Çalışan Programlar ( Açılışta Otomatik Çalışan programlar)
Çoğu bilgisayarı yavaşlatan en önemli sorunlardan biri de arka planda çalışan çok sayıda program yüzündendir. Çalışan her bir program bellek (RAM) ve işlemci (CPU) harcar.
Sabah kalktığınızda kafanızın içinde sizinle birlikte uyanmasına izin verdiğiniz o sesler gün boyu sizi yavaşlatacak ve an'da yaptığınız her şeyi etkileyecektir
* Virüsler ve casus yazılımlar
Bilgisayarınıza bulaşan virüs ve casus yazılımlar yüzünden bilgisayarınız oldukça yavaşlayacaktır. Çünkü bu zararlı yazılımlar siz fark etmeseniz de RAM ve CPU yoracaktır.
Başkalarının sizin hakkınızda ne dedikleri, ne düşündükleri, sizin öz-değeriniz değildir. bunlara önem verdiğiniz sürece kendi değerinizi kaybedersiniz. ayrıca travmalar vb. şeyler de virüs programlarıdır.
* Düzensiz veri
HDD veri yazma mantığına göre bilgisayar nerede boş yer bulursa oraya verileri yazar, belli zaman geçtikten sonra verilerin disk üzerindeki konumu çok karışacağından her bir veriyi disk üzerinden okumak daha zorlaşacaktır ve bu durum yavaşlığa sebep olur.
Çözüm: birçoğumuzun da bildiği gibi “Defrag” işlemi bu düzensizliğe kesin çözüm getiren tek işlemdir.
belleğinizdeki dosyaları düzenlemelisiniz, hangi ses hangi dosyaya ait ise oraya koymalısınız, gün boyu eski yeni bütün dosyalar açık yaşayamazsınız. bazı dosyaları kapatmalısınız.
* Donanım yetersizliği: Ram belleği bilgisayarınızın hızını etkiler.
Eski nöron ağları ile yeni işlemler yapamazsınız, adım attığınız ve girişimde bulunduğunuz her yenilik eski nöron ağlarınızla şekillenir ve siz buna ''şanssızlık'' dersiniz. yeni nöron ağları oluşturun.
Bilgisayarlar beynimize kıyasla ilkel oldukları için genellikle yeni Ram ilave etmek yerine doğrudan kasa değiştirilir, beynimiz ise sınırsız nöron ağları oluşturabilir çünkü o bir kuantum bilgisayardır.
* Gereksiz servis ve özellikler: İşletim sistemimizde yüzlerce servis ve özellik bilgimiz olmadan arka planda çalışmak durumunda ve belli bir kaynak tükettiği de bir gerçek, bu servis ve özellikler tamamı ile gereksiz değiller, her biri küçük veya büyük sistemin çalışmasında bir rol oynamakta.
Bu sorunun çözülmesi için bazı öneriler bulunuyor ve eğer bunlardan hiç biri işe yaramadı ise geriye tek çözüm kalıyor: format atmak!
Gün içerisinde sürekli iletişim halinde bulunmanız kaçınılmaz olan insanlar vardır, bunların bir çoğu güncel yaşamınızın bir çok alanını gereksiz bir şekilde etkiler ve yavaşlatır, enerjinizi düşürür. bunları gözden geçirin ve gerekiyorsa hayatınıza format atın.
댓글